Coś słodkiego…na stoku.

Przekąska w trakcie jazdy ?

Jeżeli nie macie ochoty odpocząć w restauracji, a jest tak piękna pogoda, że nawet nie chce się Wam tam wchodzić, żeby coś zamówić. A może wolicie mieć zawsze coś słodkiego przy sobie?

Oto kilka moich propozycji 🙂

1) Batony Foods by Ann Energy Bar

różne rozmiary oraz różne smaki np: jabłko i cynamon, truskawka i burak, dynia i matcha kakao i maca – mój ulubiony 🙂

Kolejne Be Raw by Ewa Chodakowska – dostępne w Lidlu czy Rossmanie. Batony też może kupić w sklepie internetowym lub sklepach ze zdrową żywnością.

Batony Dobry Squat, mamy tu takie propozycje: śliwka i orzech włoski,daktyle i nerkowce + Magnez! czy granola i guarana – określony jako turbo spalnie.

Znajdziemy je na pewno na stronie http://dobrysquat.pl/gdzie-kupic/, w sklepach lub nie których klubach sportowych 🙂

3. Batony Warszawski około 7 zł, również w różnych wariantach samkowych

4) Baton Bakal trochę tańszy około 2 zł, ale również smaczny, dostępny nawet z Żabce 😉

5) Dobre kalorie, dość łatwo dostępny, około 4 zł

Wszystkie batony są bardzo smaczne, dodatkowo są naprawdę pożywne. O kwestiach smakowych decyduje już indywidualne predyspozycję. Moje ulubione to zwłaszcza te które zawierają różnego rodzaju orzechy. Co prawda cena wszystkich batonów kszałtuje sie od 4 do 10 zł to jednak naprawdę są tego warte. Wszystkie z nich zawierają tylko naturalne składniki. Jeżeli jednak nie chcecie zamawiać ich przez internet lub nie wiecie gdzie je kupić, a macie chwilę czasu proponuje dwa przepisy na naprawdę smaczną przekąskę 😉

1) czego potrzebujemy na 2 porcje batonów:

– garść daktyli

-garść migdałów w płatkach

-łyżeczka oleju kokosowego lub też musu kokosowego

-łyżeczka masła orzechowego 100 %

– pół łyżeczki kakao

Wszystko blendujemy, formujemy wybrany kształt i wkładamy na około 30 min do lodówki 🙂

2) potrzebujemy:

– garść płatków owsianych

– garść płatków orkiszowych

– łyżeczka miodu – opcjonalnie

– 2 łyżeczki oleju kokosowego

– jedna gruszka

Oba rodzaje płatków wrzucamy do gotującej się wody (3/4 szklanki), gdy woda zostanie wsiąknięta przez płatki, dodajemy startą na dużych oczkach gruszkę i olej kosowy, wszystko mieszamy. Czekamy aż trochę ostygnie formujemy ciasteczki, kulki lub wybrany kszałt, wkładamy do lodówki i gotowe 🙂

Smacznego!

Start typing and press Enter to search